במקרה של מחלה ההוצאות במשפחה הן רבות, אבדן הכנסה אולי גם של בן בת הזוג הבריאים אשר עובדים פחות , יעוצים עם רופאים, טיפולים פרטים, בתי חולים, תחבורה. ביטוח מחלות קשות נותן לנו פיצוי כספי חד פעמי במקרה של מחלה לפי רשימה בפוליסה כדי להתמודד עם הוצאות גדולות לא צפויות.

סכום הפיצוי נקבע בעת הכניסה לביטוח, והעלות נקבעת לפי גיל, מין, מצב בריאותי קיים, סוג התכנית ומספר המחלות המוגדרות בפוליסה. כאשר המחיר עולה כל כמה שנים , וכן יש צורך לבדוק כל תקופה האם סכומי הביטוח מתאימים לנו, את העלות שעולה, והאם יש מה לחדש, לעדכן, לצמצם, לשנות.

עם השנים הרפואה התקדמה, ואיתה גם ההגדרות ואבחנות למחלות. למי שיש ביטוח שכזה משנים קודמות יותר מכדאי שיבדוק את הגדרות הפוליסה. הרי פוליסת ביטוח זה בעצם חוזה סגור עם סעיפים ששם כתוב חובות וזכויות של חברת הביטוח ושלנו. יש פוליסות שכן נרצה אותן כחוזה סגור כדי לשמר את הזכויות שלנו וחובת חברת הביטוח כלפינו, אבל דווקא בביטוח כמו מחלות קשות אנחנו רוצים שהפוליסה תהיה מעודכנת להגדרות חדשות ולהתקדמות הטכנולגיה הרפואה וגילויים חדשים. הגדרות שהיו מקובלות בעשור הקודם היום כבר נחשבות מיושנות. בפיקוח על הביטוח הבינו את זה, כל כמה שנים היה צורך בשינוי ההגדרות בפוליסות החדשות, ומ 2016 הדור החדש של הפוליסות, ההגדרות יכולות להתעדכן כל שנתיים ללא הצהרת בריאות ושמירת הפוליסה. כלומר כניסה בגיל צעיר לפוליסה חדשה מבטיחה שגם בגיל מבוגר נהיה מכוסים בהגדרות מעודכנות שיהיו מקובלות בעתיד ולא ניתקע עם הגדרות שכבר יהיו לא רלוונטיות.